Alla inlägg den 14 mars 2013

Av cesia cortéz - 14 mars 2013 17:22

Buenas tardes! - God eftermiddag!

Ni som följt min blogg eller som vet vad exakt jag gör här i Bolivia vet att jag hjälper en familj ekonomiskt. Familjen består av en mamma som heter Angelica och hennes tre barn. En son som heter Joel, 4år, en dotter som heter Jossylin, 2år och en liten bebis som heter Daniel och som bara är 3månader och några dagar. Hennes man dog när Joel var en liten bebis och hennes sista kille som är pappa till de två andra barnen finns inte kvar i hennes liv så Angelica måste jobba, ta hand om och sköta om sina barn på egen hand. Barnpassning får hon hjälp av från vänner och mån-fre så lämnar hon in sina två äldsta barn till någon slags skola som hon mer säger är ett slags center. Där lär de barnen att skriva, läsa osv.

Angelica har nyligen flyttat rum. Det är jag verkligen jätteglad över! Hennes förra rum hade fuktigt golv, det var mörkt och litet. Men det värsta var att hennes son Joel var tvungen att sova på det fuktiga golvet. De la kartonger och sen ett par filtar på golvet och sen var sängen klar. Nu i det nya rummet får han åtminstonde ligga på ett torrt golv. Men det jag nu äntligen ska göra är att köpa en säng till honom! 500kr kostar den billigaste sängen och det har jag nu sparat ihop till så det ska bli väldigt kul att få ge honom det. Han fyller år dagen efter jag åker till Sverige så det ska få bli en tidig födelsedags present   . 

För er som hjälpte till med pengar förra gången jag gjorde ett blogginlägg om famljen vill jag verkligen tacka tusen gånger! Med dom pengarna har jag köpt kläder till hela familjen,en ryggsäck till Joel, skor till de två äldsta barnen för vid den tiden fanns inte bebisen än, jag har köpt blöjor, mjölk till bebisen för Angelica har inge mjök i brösten. Ibland har Angelica även ringt mig och frågat om jag kunnat komma med mat för att hon inte lyckats tjäna ihop pengar på kyrkogården. Vid sådanna här tillfället inser man verkligen hur många människor det finns som måste jobba varje dag och hoppas på att man tjänar ihop tillräckligt för att köpa mat för dagen. 

Tack så mycket för er hjälp, det betydder mycket för Angelica!

Just nu är alla hennes tre barn sjuka, de har problem med magen och lilla bebisen var väldigt hostig igår när jag träffade dom. Joel hade om jag förstod rätt parasiter i magen och mår inte så bra så ni kan jättegärna få ha med barnen men även familjen med i era böner! Tack så mycket. Gud är stor och jag tackar honom för mycket! Jag tackar honom verkligen för det livet jag fått, för min familj, för mina föräldrar och mina älskade syskon som alltid funnits där för mig. Nu är jag otroligt glad över att Gud skickat hit mig till Bolivia för att ge tillbaka för allt det jag fått i mitt liv. Min kärlek har verkligen växt för den här familjen och jag ser potential hos Angelica, att hon vill fortsätta förbättra sig i livet och att hon vill det bästa för sin familj och i det vill jag vara med som ett stöd. 


Om ni också vill vara med och stödja ekonomiskt eller om ni ser något annat ni kan hjälpa till med så kan ni bara höra av er till mig eller om ni lägger in pengar på mitt konto- 9312047286 Nordea och skriver Angelicafam så vet jag att pengarna är till Angelica och hennes familj. God will pay you for everything good you do.

Blessings, chau!

 

 

Detta är Joel på kyrkogården när vi är där och lär ut engelska.  

Jossylin, hans lillasyster

Lilla bebisen som jag fick döpa till Daniel Jonatan.      

Dehär var efter vi köpt kläder till familjen. De var hungriga så vi åt lunch tillsammans efter shoppingen.

han älskar spiderman så han fick även en keps och en mugg med spiderman motiv .   

Angelica fick sig en hatt för att inte bränna huvudet när hon jobbar på kyrkogården.  

Den här bilden är tagen från när jag tänkte åkte med Joel på bio, men som inte gick så bra för att han längtade så mycket efter sin mamma att vi var tvungna att vända om.

 

Matteus 25:35.40

Jag var hung­rig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dric­ka, jag var hemlös och ni tog hand om mig, jag var na­ken och ni gav mig kläder, jag var sjuk och ni såg till mig, jag satt i fäng­el­se och ni besökte mig.’ Då kom­mer de rättfärdi­ga att fråga: ’Her­re, när såg vi dig hung­rig och gav dig mat, el­ler törstig och gav dig att dric­ka? När såg vi dig hemlös och tog hand om dig el­ler na­ken och gav dig kläder? Och när såg vi dig sjuk el­ler i fäng­el­se och besökte dig?’ Kung­en skall sva­ra dem: ’San­ner­li­gen, vad ni har gjort för någon av des­sa mins­ta som är mi­na bröder, det har ni gjort för mig.’

 

Presentation

Hej! mitt namn är Cesia. Bloggen skapades för att dokumentera min resa i Bolivia. Men väl i tillbaka i Sverige fortsatte jag mitt skrivande om allt möjligt. Enjoy

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards